Десетки държави и организации изпратиха  след опустошителните  Известният готвач Нусрет Гьокче, по-известен като

...
Десетки държави и организации изпратиха  след опустошителните  Известният готвач Нусрет Гьокче, по-известен като
Коментари Харесай

Известният готвач Salt Bae също се притече на помощ на сънародниците си

Десетки страни и организации изпратиха  след опустошителните  

Известният готвач Нусрет Гьокче, по-известен като „ Salt Bae “, който идва от тъкмо този регион на страната, също се притече, с цел да помогне на своите сънародници наранени от бедствието. Популярният ресторантьор е уредил мобилна кухня да отиде в зоната на бедствието и се е заел да обезпечава храна на минимум 5000. 

В един от видеоклиповете, споделени в Instagram, мобилната кухня с неговото име в профил може да се види по какъв начин опакова багажа и излиза от склад. 
               

Припомняме, че по последни данни броят на жертвите на земетресенията в Турция надвишават на 35 хиляди души. Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко 10 окръга в южната и югоизточната част на Турция, а по този начин също и прилежаща Сирия.

По-рано Ердоган излезе с видео послание, с което благодари на всички, които оказват помощ.

Турция е признателна на всички страни за помощта, която оказаха за издирването, спасяването и подпомагането на Турция след мощните трусове, раздрусали страната на 6 февруари, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Анадолската организация.

Във видеопослание, изпратено до Световната държавна среща на върха в Дубай, турският водач съобщи, че екипите са извадили над 8000 оживели от отломките на труса в Южна Турция.

По думите му също по този начин огромна част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са към този момент изписани от лечебните заведения.

" Бих желал още един път да благодаря на всички другарски и приятелски страни, които непрекъснато събират помощи за нашия народ, поддържат с екипите си напъните ни за търсене и избавяне на хора и не ни не помнят в молитвите си ", добави Ердоган.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР